Запуск котла покроково. Електронна регуляція Vigas AK 4000.

Електронна регуляція Vigas AK 4000
Електронна регуляція AK 4000 це сучасний блок управління котлів VIGAS. Основою блока є графічний дисплей і круглий регулятор з пятьма кнопками, за допомогою яких здійснюється управління котлом. Всі елементи, якими регуляція AK 4000 керує, відображаються на дисплеї згідно вибраної конфігурації. У процесі газифікації і горіння топлива електронна регуляція AK 4000 контролює зміни температури і, виходячи з необхідності, підвищує або знижує плавні обороти вентилятора, чим одночасно регулює і потужність котла.
В котлах VIGAS Lambda Control (Лямбда контроль) блок управління використовує дані про вміст кисню у відпрацьованих газах з лямбда зонду, на основі яких він регулює заслонку первинного і вторинного повітря. Така система управління дає можливість ефективно спалювати всі породи дерева і в той же час зменшити витрати топлива приблизно на 25-30%.

Базова модель котлів VIGAS дає можливість:
– Управляти температурою опалювальної води в межах 60 ÷ 85 °C
– Плавно управляти роботою вентилятора
– Управляти витяжним вентилятором
– Управляти циркуляційним насосом котла
– Управляти датчиком відпрацьованих газів димоходу
– Підключити кімнатний регулятор температури
– Підключити розширені модулі управління через вихід AK BUS (Expander)
– Підключити модуль з Ethernet і SD-картою

Модель VIGAS Lambda Control додатково дає можливість:
– Сервоуправління заслонки первинного та вторинного повітря за допомогою Лямбда зонду
– В стандартну комплектацію котла входить датчик відпрацьованих газів

Дисплей AK 4000 D
1. Графічний дисплей 128×64 пікселів
2. Кнопка ◄ с функциями
3. Кнопка ▲ с функциями
4. Кнопка ► с функциями
5. Кнопка (ENTER) с функциями
6. ED контрольная лампочка
7. Кнопка с функциями▼

  1. Зображення реального часу
  2. Зображення актуальних характеристик котла. Зміна ▲ або ▼.
  3. Зображення витяжного вентилятора, Лямбда зонду, датчика газів.
  4. При виключеному котлі зображає номінальну потужність.
  5. Графічно зображує гідравлічні схеми підключення.
  6. Зображає стан котла.

Котел Vigas базова модель з датчиком відпрацьованих газів (без витяжного вентилятора і лямбда зонду)
Крок 1
Включення котла
Якщо котел знаходиться у вимкнутому стані, що підтверджує на дисплеї символ „OFF“, котел включиться після натиску середньої кнопки „ENTER“.

 

Крок 2
Після включення – Режим розпалювання
Котел знаходиться в режимі розпалювання, поки температура відпрацьованих газів нижже, ніж виставленая мінімальна температура впрацьованих газів.

 

Крок 3
Після включення котла – Режим горіння
В режим горіння котел переходить після перевищення температури відключення відпрацьованих газів (end) +20°C.

 

Крок 4
Прикладання дров – Виключення котла (ручний режим)
Використовуємо графічний дисплей. Активація дисплею проводиться коротким натиском середньої кнопки ENTER. Графічний дисплей надає можливість виключення котла, можливість прикладання дров або виходу з меню. Виберіть одну з можливостей.

Настройка котла Vigas з датчиком відпрацьованих газів:
В режим настройки параметрів попадаєте довгим натисканням кнопки „ENTER“ в будь-якому стані котла і натисканням кнопки ▲. Рухаючись по меню натисканням кнопки виберіть необхідний параметр, який хочете поміняти і підвердженням кнопки „ENTER“ параметр починає моргати. Кнопками ▲▼(вверх/вниз) настройте необхідний параметр.

max (Картинка даху з димоходом) -Виберіть максимальну температуру відпрацьованих газів, при досягненні якої понижаються обороти вентилятора.
end (Картинка даху з димоходом) -Виберіть температуру відпрацьованих газів, при якій котел автоматично виключиться.
λ (Параметр лямбди), який утримує сервопривод. Рекомендований параметр 1,35.
(Картинка вентилятора) -Збільшенням чи зменшенням цього параметру Ви міняєте номінальну потужність котла. В перехідний період опалювального сезона рекомендуємо цей параметр понижати. (це знизить ризик дехтування котла).
min (Картинка вентилятора) -Збільшенням чи зменшенням цього параметру Ви міняєте параметр мінімальних оборотів вентилятора.
☼ Виберіть контрастність дисплею
Roll Підтвержденням „yes“ запуститься прокрутка всіх параметрів.
Help 0s Налаштуйте час, після якого зобразиться графічний дисплей.

Сервісні настройки гідравлічної схеми підключення
Схема 1:
Схема розрахована для роботи котла з акумуляційною ємкістю. Захист зворотньої вітки води забезпечує „TERMOVAR“. Циркуляційний насос підключається до електроніки управління котла і працює від 40°C. Необхідну температуру котла є можливість виставити аж до 90°C. Контакт T3 на силовій платі AK 4000 S використовується для підключення датчика температури PT 1000, яким можна вимірювати температуру в накопичувачі. Увага: При схемі 1 нема можливості підключити кімнатний термостат на контакт T3.
Схема 2:
Схема розрахована для систем центрального опалення, в яких захист зворотньої води забезпечує зовнішня система управління. Циркуляційний насос підключається до електроніки котла і працює пульсуюче в залежності від температури води в котлі. Контакт T3 на силовій платі AK 3000 S викристовується для підключення кімнатного термостата.

Схема 3:
Схема з трьохходовим термостатичним вентилем. Циркуляційний насос працює пульсуючи в залежності від температури котлової води. Контакт T3 на силовій платі AK 3000 S використовується для підключення кімнатного термостата.

 

Схема 4:
Схема налаштована, як стандартна. Циркуляційний насос працює пульсуюче в залежності від температури котлової води. Контакт T3 на силовій платі AK 4000 S використовується для підключення кімнатного термостата.